Alkuasento, Istu tuolilla selkäsuorana.

Kierrä päätä rauhallisesti ääriasentoon vasemmalle ja oikealle, ilman että muu vartalosi kääntyy. Sinun pitäisi nähdä reilusti olkapääsi ylitse. On normaalia, että iän karttuessa liikeradat supistuvat, jos aktiivisesti liikkumalla ja venyttelemällä ei pidetä liikeratoja yllä. Jos näet olkapääsi selvästi, kiertoliike on riittävä. Jos et näe olkapäätäsi tai kiertoliike aiheuttaa pistävää kipua tai kiristyksen tunnetta, kaularankasi nikamat eivät toimi niin kuin pitäisi.

Taivuta päätäsi rauhallisesti molemmille sivuille, eteen ja taakse. Taivutukset eivät saisi aiheuttaa kipua tai kiristyksen tunnetta kudoksissa.  Rutina ei ole vaarallista. Rutina tosin kertoo, että kaikki ei ole niin hyvin kuin voisi olla.

Nosta istuen molemmat kädet suorina sivuilta suoraan ylös päänpäälle kämmenselät vastakkain. Toista liike, nyt kämmenet vastakkain. Ja vielä kerran nosta kädet suorana etukautta suoraan ylös, peukalot ylöspäin käännettynä.

Käsien pitäisi nousta helposti ylös ilman, että tulee minkäänlaisia liikerajoituksia tai kiristymisen tunnetta kaularangan, hartian tai käsien alueella. Jos on liikerajoituksia tai lihaksissa tuntuu kiristyksen tuntemuksia, kaularangassasi on hermopinteitä. Jos käsi ei nouse ylös ja olkapäässä on kipua, vika ei aina ole olkapäässä, usein vika on hartiapunoksen hermopinne kaularangassa. Vaiva poistuu  yleensä heti, ilman kortisonia ja kipulääkkeitä, kun hermot vapautetaan pinteestä.

Jos sormet puutuvat, tuntuu tunnottomuutta tai pistelyä, tai puristusvoima on alentunut ja esineet eivät kestä käsissä. Kaularangassasi on korjattavaa.

Jaa tämä : Share on FacebookTweet about this on Twitter