Mihin merisuolakääreen teho perustuu?  Merisuolakääreen valmistus- ja käyttöohje.

Merisuola kääreen teho perustuu moneen asiaan.

  1. Kehon jäähtymiseen. Kun keho jäähtyy, elimistö tuo alueelle lisää lämpöä verenkiertoa lisäämällä. Kun verenkierto lisääntyy, paranee kudosten aineenvaihdunta. Hapensaanti ja kuona-aineiden poiskuljetus tehostuvat. Turvotus, tulehdus ja lihaskireydet alkavat vähentyä.
  2. Kehon jäähtyessä kaikki kudokset supistuvat. Puristuksissa oleva hermo voi olla tarttunut kiinni juurikanavassa olevaan rasvatuppeen. Kudosten kutistumisesta johtuen kiinni tarttuneet hermotkin supistuvat ja irtoavat rasvatupesta, hermopinne ja kipu helpottaa.
  3. Kipureseptorit välittävät kylmänä kipusignaaleja huonommin kuin normaali lämpöisenä.
  4. Sähköinen kipusignaali kulkee kemiallisessa muodossa hermosolujen natrium / kalium ionipumppujen toimesta. Kun kipusignaali on jatkuvaa, hermojen sähköinen varaus muuttuu negatiiviseksi (veto jää päälle). Kylmänä natrium / kalium ionipumput toimivat hitaammin, siten hermoimpulssit heikkenevät, lihasten käsky supistua heikkenee ja kipu lievenee.
  5. Väkevä suolaliuos kudosten pintaosissa lisää solujen välitilan kudosnesteen suolapitoisuutta. Korkea suolapitoisuus kudosnesteessä vähentää solujen turvotusta, koska kemian lakien mukaan turvonneiden solujen laimea neste tasoittuu siirtymällä solujen välitilan väkevämpään nesteeseen, josta ylimääräinen neste poistuu imunestekierron kautta kudoksista kun verenkierto ja aineen vaihdunta vilkastuvat, ainakin teoriassa.

Milloin merisuola käärettä käytetään?

Merisuolakääre on erittäin tehokas hoitokeino kaikkiin tukija liikuntaelinten kipuihin, turvotuksiin ja lihasjäykkyyksiin. Se on halpa, eikä sillä ole haitallisia sivuvaikutuksia, niin kuin lääkkeillä voi olla. Eikä sillä ole yliannostusvaaraa. Merisuolakäärettä voidaan käyttää esim. kun kudokset ovat tulehtuneet*, kipeät, kosketusarat ja kovettuneet tai kun kudosten aineen vaihdunta on muuten häiriintynyt. Kudoksissa voi olla hapenpuutetta (iskemia), joka aiheuttaa kipua ja kudoksiin on kertynyt maitohappoa yms. kuona-aineita.

Merisuolakääreen käyttö useitakertoja ennen jäsenkorjausta poistaa tehokkaasti lihaskireyksiä ja helpottaa merkittävästi nikamien virheasentojen korjaamista. Kireät lihakset voivat estää nikamien liikuttelun jopa kokonaan ja hoito menee silloin hukkaan.                                                                      Nikamien virkeasentoja ei voi, eikä saa koskaan korjata väkisin vammautumisvaaran vuoksi.

*(inflamaatio = kudosten (hermojen) mekaanisesta ärsytyksestä / vauriosta johtuva tulehdustila, on eri asia kuin bakteeri tulehdus)

Merisaolakääreen teko- ja käyttöohje:

Liuota kolme ruokalusikallista karkeaa merisuolaa litraan kylmää vettä. Kun suola on liuennut, laita vesi jääkaappiin jäähtymään. Mitä suurempi kehon ja kääreen lämpötilaero on, sen tehokkaampi kääre on. Jos et siedä jääkaappi kylmää, huoneen lämpöinenkin kääre käy, sitä joutuu vain käyttämään useammin, saman tehon saavuttamiseksi. Taittele pellavapyyhe (froteekin käy, mutta pellava luovuttaa lämmön hitaammin ja on siksi parempi) monin kerroin ja uita suolavedessä märäksi. Kierrä tippuvesi pois ja laita kääre suoraan ihoa vasten tulehtuneelle alueelle 20 – 40 minuutiksi. (lämpenemisnopeus riippuu kunkin alueen verenkierron tehokkuudesta ja rasvakerroksen paksuudesta) Peitä merisuolakääre muovilla, (ettei vaatteet tai kalusteet kastu) ja sitten villaisella, jotta vain kehonlämpö lämmittää käärettä. Kun kääre tuntuu lämpimältä, käännä kääre toisinpäin. Toista 3-4 kertaa vuorokaudessa. Voit pitää käärettä useita kertoja päivässä (tunnin välein), jäähdytä välillä. On kuitenkin tärkeää, että kääre ehtii lämmetä aina välillä. Silloin autonominen hermosto tietää, että verenkierron lisääminen on saanut kehon lämpiämään, siten toimenpide ei olle ollut turha.  Merisuola kääre on tehokas, eikä tiedossa ole haittavaikutuksia. Jos ei ole merisuolaa käytettävissä, pelkkä kylmävesikääre ajaa lähes saman asian, mutta ei poista turvotusta niin hyvin. Samaa suolavettä voi käyttää vaikka useamman viikon, se ei homehdu. Tee uusi suolavesi kun entinen käy liian vähäiseksi haihtumisen vuoksi.

Kylmäkääre voi olla liian kylmä.  Jos laitat kylmäkääreen sisään pakasteita tai jääpussin, kudoksissa voi tuntua pistelyä, silloin kylmäkääre on liian kylmä. Kun kudokset menevät liian kylmäksi, elimistö ohjaa verenkierron pois alueelta estääkseen elimistön liian jäähtymisen. Kipu voi helpottua, mutta kudokset voivat vaurioitua liiasta kylmästä ja kudosten hapensaanti vain heikkenee veren kierron heiketessä. Kylmäkääreen teho perustuu siihen, että huijataan kehoa lämmittämään kudoksia lisäämällä verenkiertoa. Siksi on tärkeää, että keho saa lämmiteyä kääreen. Keho kokee silloin onnistuneensa estämään liian jäähtymisen. Jos keho ei koe onnistuneensa, se alkaa suojella kudoksia liialta jäähtymiselta ja vähentää tai jopa lopettaa  kokonaan veren kierron hoidettavalta alueelta.

Huom. On ihmisiä, joille kylmä ei sovi. Kuuntele ja usko kehoasi, se on aina oikeassa. Kokeile lämpöä, jos lämpö helpottaa oloasi, käytä sitä. Sähköinen lämpötyyny, kuumavesipullo tai mikrossa lämmitetty jyväpussi ovat hyviä.

 

Jaa tämä : Share on FacebookTweet about this on Twitter