LANNERANKA: Selkärangan alaosa, jossa ei ole kylkiluita.

Alkuasento, Istu tuolilla ryhdikkäästi selkäsuorana.

Taivuta lannerankaasi sivuille työntämällä käsiäsi sivuiltasi vuoronperään lattiaa kohti, niin pitkälle kuin ne menevät. Taivutuksen pitäisi tuntua rennolta ja olla molemmille puolille yhtä helppo. Liikerajoituksia, kiristyksiä tai pistävää kipua ei saisi olla. Jos on, lannerangassasi on nikamien virheasentoja.

Taivuta selkääsi eteenpäin niin pitkälle kuin menee. Liikkeen pitäisi olla helppo, vaivaton ja kivuton. Jos alaselässä tuntuu pistävää kipua, tai kipu säteilee alemmaksi pakaroihin tai alaraajoihin. Jos alaraajan lihakset, pohkeet, etu- tai takareidet tuntuvat kireiltä ja tai aroilta, jalkapohjat (kantapäät tai päkiät) aristavat, lannerangassasi on korjattavaa.

LANNERANKA, päinmakuulla maaten lattialla:

Laita kädet olkapäiden tasalle etunojapunnerrusasentoon. Tee etunojapunnerrus siten, että lantiosi pysyy maassa. Jos saat kätesi suoraksi, ilman että lantiosi irtoaa maasta. Lannerankasi on hyvässä kunnossa. (Tässä testissä on suuria yksilöllisiä eroja) Jos selkäsi tuntuu jäykältä ja se ei taivu taakse kunnolla ja lantiosi irtoaa lattiasta, ennen kuin kätesi ovat suorana. Lannerankasi saattaa kaivata kunnostusta.

KOKOKEHO, seisten nakuna peilin edessä:

Asetu kohtisuoraan peilin eteen tasaiselle alustalle, laita silmäsi kiinni ja teputtele muutama askel ja asettele kehosi siten, että olosi tuntuu luontevalta ja rennolta. Jalat hiukan harallaan, kantapäät n. 10 cm toisistaan. Avaa silmäsi. Pääsi pitäisi olla pystyssä. Molemmat hartiasi ovat yhtä korkealla. Jalkateräsi osoittavat samaan suuntaan symmetrisesti. Jos näin ei ole, selkärankassasi on nikamien virheasentoja, jotka kannattaa korjata.

KAIKISTA TÄRKEIN TESTI, on tärkeää pitää lantio suorassa. Näin voit todennäköisesti ennalta ehkäistä tulevaisuuden keinonivelleikkauksesi.

Laita sormesi sivullesi molemmille puolille lantioluiden päälle samalla tavalla. Lantio luiden pitäisi olla yhtä korkealla, silloin lantiosi on suorassa. Jos näin ei ole, kannattaa hakeutua hoitoon.

Jos tunnet säteilevää tai tuikkivaa kipua, puutumista tai lihaskireyttä tai -heikkoutta alaselän, lonkan, polven tai alaraajan alueella. Jos menet kyykkyyn ja tuntuu kipua lonkassa, polvissa tai nilkoissa, tai et pääse kyykkyyn. Kannattaa hakeutua hoitoon.

Jaa tämä : Share on FacebookTweet about this on Twitter