MITÄ JÄSEMKORJAUS ON?

Jäsenkorjaus on vuosisatoja vanha mobilisaatio hoito. Hoitoa ovat antaneet erilaiset kansanparantajat. Hoitotaito on siirretty suvussa jollekin lähisukulaiselle, jolla on ollut taipumuksia / kykyjä omaksua asia. Koululääketiede pitää hoitoa puoskarointina, koska hoitajat ovat yleensä itseoppineita, joilla ei ole virallista yliopisto tms. tutkintoa aiheesta. Olisiko syynä, ettei koulutusta ole tarjolla virallisen koululääketieteen puolella ja että lääkäreillä ja fysioterapeuteilla ei ole virallisesti minkäänlaista koulutusta selkärangan mekaanisten hermopinteiden, nikamien virheasentojen toteamiseen, saati niiden korjaamiseen käden taitoihin perustuvilla hoitotekniikoilla.

MOBILISAATIO HOITO tarkoittaa sitä, että nikamien normaalien liikeratojen palauttamiseksi ei ylitetä nikamien normaaleja anatomisia / fysiologisia liikeratoja. Liikeradat pyritään palauttamaan pehmeästi nikamia liikuttelemalla. Kipu on elimistön varoitus signaali, joka varoittaa kudosvaurioita. Jäsenkorjaus pyritään aina tekemään kivuttomasti, siksi hoito on miellyttävä ja turvallinen ottaa vastaan. Mobilisaatio hoidoissa ei rusautella eikä niksautella.

Lisätietoa jäsenkorjauksesta perinteisen jäsenkorjaus ry:n sivuilta osoitteesta http://www.perinteinenjasenkorjaus.fi

MANIPULAATIO HOITO, jäsen korjaus ei ole manipulaatio hoitoa

Manipulaatio hoito tarkoittaa sitä, että esimerkiksi nikamien virheasentoja korjatessa ulkopuolista voimaa käyttäen hetkellisesti ylitetään nikamien luonnolliset, anatomiset ja fysiologiset liikerajat. Toimenpiteestä syntyy usein rusahtava ääni. Siksi kansa käyttää hoidosta usein termiä rusauttaminen tai niksauttaminen. Kiropraktikot, Naprapaatit, Osteopaatit käyttävät useimmiten näitä tekniikoita, heillä on myös mobilisaatio tekniikoita käytössään. Oikein tehtynä ne ovat turvallisia tekniikoita, mutta ihmiset eivät pidä rusauttelusta, koska se voi tuntua inhottavalta. Väärin tehtynä manipulaatio hoito sisältää vammautumisen riskin.

Jaa tämä : Share on FacebookTweet about this on Twitter