VOIKO ROKOTUKSEN OTTAA HETI JÄSENKORJAUKSEN JÄLKEEN?             12.11.2016

Jäsenkorjaus voi häiritä vasta-aineiden muodostumista.

Rokotuksessa elimistöön tuodaan heikennettyä tai tapettua mikrobia tai sen osia. Tarkoituksena on, että kehon immunologinen puolustusjärjestelmä oppii tunnistamaan pöpön ulkorakenteet ja saa elimistön muodostamaan vasta-aineita kyseistä pöpöä vastaan samalla tavalla kuin olisi sairastettu tauti oikeasti. Näin keho saa immunologiselle puolustusjärjestelmälle vasta-aineiden valmistusohjeet ennakkoon. Kun oikea tauti sitten iskee, voi puolustusjärjestelmä reagoida nopeasti ja tuhoaa taudinaiheuttajan, ennen kuin varsinainen sairaus ehtii puhjeta. Näin saadaan aikaan tehokas suoja ilman sairauden aiheuttamia oireita tai jälkitauteja.

Rokotus tehoaa hyvin jos rokotettava on terve. Jos henkilöllä on jokin voimakas allergia, sairaus tai voimakas stressireaktio, puolustus järjestelmä on valmiiksi kuormitettu ja siksi sen reaktiot rokotukseen voivat jäädä vajavaiseksi tai kokonaan pois ja rokotteen teho jää saavuttamatta.

Jäsenkorjauksen jälkeen voi olla väsynyt, jopa kuumeinen olo ja kudokset voi tuntua kipeiltä. Jos rangassa on ollut paljon ja pitkään hermopinteitä, jotka on juuri auennut, se voi olla keholle todella voimakas ”stressireaktio” ja muutos, josta palautumiseen voi mennä 1-3 päivää tai jopa muutama viikko. Jos tunnet kehossasi, että olo ei ole vielä normaali, voi rokotuksella tavoiteltavien vasta-aineiden muodostuminen jäädä vähäiseksi. Siksi kannattaa lykätä rokotuksen ottoa kunnes tunnet kehosi palautuneen täysin jäsenkorjauksesta.

Jos olosi tuntuu normaalilta heti jäsenkorjauksen jälkeen, voit ottaa rokotuksenkin heti jäsenkorjauksen jälkeen.

Jaa tämä : Share on FacebookTweet about this on Twitter