MILLOIN KANNATTAA HAKEA APUA SELKÄVAIVOIHIN JÄSENKORJAAJALTA?

Suurin osa ihmisistä kärsii jossakin elämänsä vaiheessa erilaisista tuki- ja liikuntaelinvaivoista. Jotkut kärsivät erilaisista vaivoista jatkuvasti, toiset harvemmin. Suomessa tehdään vuosittain nivelrikoista johtuvia keinonivel leikkauksia yli 20 000 kpl. Nivelrikot johtuvat vuosikymmeniä jatkuneesta lantion vinoudesta ja siitä johtuvista lonkka- ja polvinivelten virheasennoista. Leikkauksista suurin osa olisi ollut ennalta ehkäistävissä, kun olisi pidetty lantio suorassa ja oikaistu selkärangan vieheasennot hyvissä ajoin.

Jäsenkorjaus on tehokas ennaltaehkäisevä hoitomenetelmä tuki- ja liikuntaelinten kroonistumisen ehkäisyyn. Koulutettu Jäsenkorjaaja on turvallinen ja edullinen hoitovaihtoehto. Hän osaa tasapainottaa kehosi tukirangan ja antaa ohjeita, kuinka voit kuntouttaa tukirankaasi parhaiten. Lisäksi saat neuvoja jokapäiväisiin toimiisi, jotta pärjäisit arjessasi paremmin.

Kaikista tärkeintä on kiinnittää huomio lasten tukirangan virheasentoihin, kuten skolioosi ja lantionvinous. Ne voivat syntyä lapsuudessa ja seurata aikuisuuteen ja aiheuttaa hankaluuksia vasta myöhemmin keski-ikäisenä, esim. nivelrikkoina ja erilaisina sisäelinten toimintahäiriöinä.

Seuraavassa on testejä, joilla voit kotioloissa testata ja arvioida tukirankasi kunnon ja toimivuuden. Jos toimivuudessa on puutteita, tuntuu kipuja ja kireyksiä, kannattaa hakautua hoitoon.

KOTITESTIT

KAULARANKA: pääkallon ja hartioiden välissä oleva alue.

RINTARANKA: Selkärangan se osa, jossa on kylkiluita

LANNERANKA: Selkärangan alaosa, jossa ei ole kylkiluita

Jaa tämä : Share on FacebookTweet about this on Twitter