MITÄ JÄSENKORJAUKSESSA TAPAHTUU?

Jokainen jäsenkorjaaja tekee hoidon omalla tavallaan, siten kuin oman elämänkokemuksensa ja koulutuksensa pohjalta on katsonut parhaiten toimivaksi. Minun hoitoni perustuu asiakkaan kertomiin vaivoihin ja tietoon siitä, mitkä hermopinteet aiheuttavat ko. vaivoja. Tunnustelen sormin lihaskireyksiä, nikamien virheasentoja ja liikerajoituksia. Muodostan itselle kolmiulotteisen kuvan nikamien asennoista ja pyrin sitten ohjaamaan sormin nikamien liikkeitä, jotta normaalit liikeradat saadaan palautettua. Asiakas tekee usein itse liikkeellään voiman nikamien virheasentojen korjaamiseen. Nikamat voivat olla virheasennossa mihin suuntaan tahansa. Tekniikoita on useita kymmeniä, joilla nikamien virheasentoja voidaan korjata. Käytettävä tekniikka määräytyy sen mukaan mihin suuntaan nikamat ovat vinksallaan.

Minä hoidan yleensä seuraavasti. Ensimmäisellä kerralla täytetään asiakastietolomake, jossa käydään tarkasti tiedossa olevat rempat ja muut hoidossa huomioon otettavat asiat ja kirjataan ylös.

Itse hoidossa aluksi tarkastetaan selinmakuulla tukirangan virheasennot ja lihaskireydet. Seuraavaksi pehmitellään selällään ja mahallaan kireät lihakset ja palautetaan häiriintynyt kudosnestekierto normaaliksi erilaisilla hieroma tekniikoilla. Tällöin selviää yleensä ne hermoradat, jotka ovat pinteessä. Seuraavaksi tapahtuu istuen ”Perskynkällä” varsinainen jäsenkorjaus, eli selkärangan nikamien oikeiden liikeratojen palauttaminen ja hermopinteiden avaaminen. Hoidon aikana ja/tai lopuksi keskustellaan ja pohditaan yhdessä mikä on vaivan syy ja kuinka sen uusimisen voisi estää. Millaisia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä kannattaa harkita. Esimerkiksi työ- ergonomian vaikutukset, millaisesta liikunnasta ja lihasryhmien vahvistamisesta ja miten, voisi olla hyötyä.

Hoidon onnistumisen kannalta on tärkeintä asiakkaan kertomat vaivat ja oireet. Tuntemukset hoidon kuluessa antavat tärkeää tietoa hoidon suuntaamisessa oikein. Siksi jatkuva kommunikaatio, millaisia tuntemuksia hoito aiheuttaa, on asiakkaan ja hoitajan välillä ensiarvoisen tärkeää.

Jäsenkorjaajan tulee kokoajan kertoa mitä hän tekee ja miksi. Sinulla on oikeus keskeyttää hoitosi koska tahansa, jos jokin hoidossa arveluttaa sinua.

Jaa tämä : Share on FacebookTweet about this on Twitter